Drama refugiaților: Mame cu copii și-au lăsat totul în Ucraina și trec granița înspre România pentru a se salva

14
Publicitate

În contextul evenimentelor din Ucraina, probabil cea mai tristă imagine este cea a oamenilor nevinovați care fac tot posibilul să-și salveze familiile și să fugă cât mai departe de oroarea războiului. Din acest motiv, foarte mulți ucraineni au trecut în ultimele zile granița în România, în special bătrânii, femeile și copiii.

Imaginile cu refugiații au făcut înconjurul internetul în ultima perioadă. Oameni cu copii în brațe, fără bagaje, ci doar cu hainele de pe ei, își caută un adăpost oriunde, neștiind încotro s-o apuce.

Foarte mulți au tranzitat Republica Moldova şi au intrat pe jos la noi în ţară, prin Vama Isaccea, seara trecută. Cu câteva bagaje şi cu speranţa de a se întoarce acasă, mulţi dintre ei după ce au trecut prin clipe terifiante şi asedii asupra localităţilor lor. Vama Siret a fost neîncăpătoare şi seara trecută. Mii de refugiaţi veniţi din Ucraina ne-au trecut graniţa, scrie observatornews.ro.

Românii s-au arătat solidari în fața refugiaților ucraineni. I-au așteptat pe aceștia cu alimente și le-au pus la dispoziție locuința proprie.

“Am adus traducători 24 de ore din 24 din ucraineană pentru că sunt persoane care nu ştiu limba română. Am adus aici oameni care coordonează transporturile. Sunt grupuri care vin pe jos şi au nevoie de transporturi”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava, potrivit observatornews.ro.

Nicolae Ciucă, premierul României, a vorbit despre imaginile triste ale mamelor care-și țin copiii în brațe și înaintează înspre România. Acesta a spus că femeilor și celor mici li s-au pus la dispoziție câteva centre în care să li se acorde ajutor medical. Foarte multe familii din România s-au mobilizat pentru a-i ajuta pe ucraineni, pentru aceștia fiind o adevărată dramă ceea ce se întâmplă în țara lor, cu locuințele pentru care au muncit atâția ani, dar și cu prietenii și rudele rămase în urmă.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!