Dr. Valeriu Gheorghiță: ”Suntem în valul patru, varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”

Publicitate

“Suntem în valul patru” al pandemiei de COVID-19, susține preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, care a subliniat că varianta Delta a virusului este pe cale să devină dominantă.

”Este clar că suntem în momentul de faţă pe un trend ascendent din punct de vedere epidemiologic, suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, iar printre motive medicul a enumerat mobilitatea crescută, interacţiunea crescută între persoane, coroborat cu nerespectarea măsurilor de prevenţie.

Dr. Valeriu Gheorghiță a reiterat importanța vaccinării și a cerut celor care nu sunt imunizați și ajung totuși la spital, să solicite vaccinarea.

Până ieri, în România, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.694.090 de doze pentru 5.197.165 persoane, dintre care 5.075.202 au primit schema completă.

Tot ieri s-a raportat și cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19, din ultima perioadă, aproape 800.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!