Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Germaniei, în vizită în Dâmbovița. Întâlnire cu autorități și vizită la Curtea Domnească și Mănăstirea Dealu

Publicitate

Vizită oficială în Dâmbovița a Excelenței Sale Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germane la București.

Prezența Excelenței Sale în județul Dâmbovița se datorează unei invitații comune adresate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României.

Întrevederea organizată la sediul Consiliului Județean Dâmbovița, la care au participat vicepreședinții CJD, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Holban și Marian Țachianu, prefectul județului, Claudia Gilia, și primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a avut ca scop prezentarea oportunităților de investiții pe care Dâmbovița le oferă, dar și o descriere a proiectelor pe care administrația județeană le are în derulare sau sunt într-un stadiu avansat al documentațiilor necesare implementării.

„Ne bucură faptul că, în cadrul conferinței de presă ce a urmat discuțiilor oficiale, Excelența Sa Domnul Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germane la București, a remarcat importanța obiectivelor de investiții care se derulează în Dâmbovița, acestea urmând să crească atractivitatea județului nostru în rândul investitorilor germani.

Acest lucru a fost subliniat de altfel și la întâlnirea cu președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Valentin Calcan, și reprezentanți ai mediului privat dâmbovițean”, a arătat președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

O altă întâlnire însemnată s-a desfășurat la Arhiepiscopia Târgoviștei. Discuțiile purtate cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon s-au axat pe temele sociale, punându-se accentul pe nevoia unui răspuns comun în fața contextului internațional generat de evenimentele ultimilor ani.

De asemenea, Excelența Sa Dr. Peer Gebauer a vizitat două dintre cele mai importante obiective turistice ale județului și ale României: Mănăstirea Dealu și Curtea Domnească.

„Sunt convins că astfel de întrevederi sunt benefice dezvoltării unor relații bilaterale fructuoase pentru ambele părți, județul Dâmbovița făcând parte dintr-una din zonele cu cel mai mare potențial de dezvoltare urbană și economică din România.

Mulțumim Excelenței Sale Domnul Dr. Peer Gebauer, Ambasadorul Republicii Federale Germane la București, pentru vizită și îl asigurăm și pe această cale de întreaga noastră deschidere pentru dezvoltarea unor relații economice, sociale și culturale de lungă durată”, a mai declarat șeful administrației județene.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!