Două voleibaliste din Dâmbovița participă cu România U18 la calificările pentru Europeanul sub 20 de ani

Publicitate

Echipa națională de volei feminin U18 a României participă în aceste zile la calificările pentru Europeanul sub 20 de ani. „Tricolorele” fac parte din Grupa A, alături Turcia și Kosovo. Jocurile din această grupă sunt găzduite de orașul Ankara, din Turcia.

Din lotul României deplasat în Turcia fac parte și două jucătoare dâmbovițene: Raluca Puică (Dinamo București) și Ștefania Neagu (CTF Mihai I București). Ambele jucătoare au început voleiul la CSȘ Târgoviște.

După disputarea meciurilor din grupă, România U18 a obținut calificarea în semifinale, unde va evolua împotriva Serbiei, vineri, 26 ianuarie.

În primul joc din grupă, România s-a înclinat cu 0-3 în fața Turciei, iar în cel de-al doilea joc s-a impus cu 3-0 în disputa cu Kosovo. În duelul cu Kosovo, cele mai multe puncte ale „tricolorelor” au fost realizate de Raluca Puică (9). Ea a fost singura jucătoare dâmbovițeană folosită în acest joc. În schimb, în disputa cu Turcia, atât Raluca, cât și Ștefania Neagu au fost folosite de antrenate de Adrian Radu.

Lotului României U18 pentru aceste calificări cuprinde următoarele jucătoare: Eva Vizitiu, Maria Știrbu, Alexia Ruci, Maria Coman, Sara Buricea, Ioana Criclevit, Maya Ferencyk, Daria Cocan, Carla Pârv, Andreea Puică, Maria Cimbru, Daria Barbu, Catrin Ștefanov și Ștefania Neagu.

România U18 va participa în acest an la Campionatul European U18, unde una dintre grupe, dar și fazele finale ale turneului final vor avea loc în România, la Blaj, în perioada 1-13 iulie.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!