Două tipuri de voluntari în Armata Română, cei în rezervă și cei cu stagiul militar. Ministerul Apărării pregătește un proiect de lege

Publicitate

Ministerul Apărării pregătește un proiect de lege care prevede două tipuri de voluntariat pentru militari, cei care vor fi voluntari în rezervă și cei care vor efectua voluntar stagiul militar.

„Sunt bucuros să lansăm în această perioadă și în viitor câteva oferte pentru a aduce voluntari în Armata Română, în două variante, atât pentru voluntari în rezervă, cât și pentru stagiul militar voluntar. Va apărea într-o lege pe care o vom publica foarte repede, Vom încerca prin aceasta să înnoim, să aducem oameni tineri în armată și cred că devine atractivă cariera de militar”, a transmis Vasile Dîncu, ministrul Apărării, potrivit dcnews.ro.

În acest sens, armata nu va deveni obligatorie așa cum s-a zvonit în mediul online în ultima perioadă. Mai mult de atât, ministrul Apărării, a precizat că persoanele care nu au efectuat stagiul militar nu pot fi mobilizate în armată, ci doar “în zona civilă, la locul de muncă”.

“Nu poți să încorporezi și să mobilizezi tinerii care nu au făcut stagiul militar. Fără pregătire militară nu te poate mobiliza nimeni. Sigur, poți să fii mobilizat la locul de muncă, într-o zonă din asta civilă într-o perioadă ca asta, pentru că sunt legi. Asta doar în cazul în care este război”, a declarat Vasile Dîncu.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!