Două tinere din Dâmbovița, sechestrate și obligate să se prostitueze în Italia! Doi bărbați au fost arestați

Foto: Arhivă
Publicitate

Polițiștii dâmbovițeni au lucrat ca la carte în ultimele zile pentru eliberarea a două tinere, de 20 și 22 de ani, care erau sechestrate și obligate să se prostitueze în Italia. Mai mult de atât, acestea au fost agresate fizic și amenințate. În urma anchetei, două bărbați din Târgoviște, în vârstă de 35 și 37 de ani, au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane, tot pe teritoriul Italiei.

„La data de 26 februarie a.c., prin intermediul unei rețele de socializare, șeful Postului de Poliție Hulubești din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița a fost sesizat de către o tânără, de 20 de ani, din localitate, cu privire la faptul că se află pe teritoriul Italiei, fiind sechestrată și obligată să se prostitueze.

Ulterior, a fost informată Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, care, împreună cu  polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, a semnalat Centrul de Cooperare Polițienească Internațională – I.G.P.R”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Astfel, în urma demersurilor întreprinse, la data de 28 februarie, organele judiciare din Italia, s-au deplasat în localitatea Termoli, unde au identificat victimele, respectiv două femei, de 20 și 22 de ani.

Acestea ar fi fost obligate să se prostitueze de către doi bărbați, în vârstă de 37 și 35 de ani, ambii din municipiul Târgoviște.

Din cercetările ulterioare și cu ajutorul bunurilor descoperite, printre care bani și telefoane mobile, s-a stabilit că activitatea infracțională a celor doi se desfășura la un nivel avansat.

Prin intermediul site-urilor online, cei doi ar fi făcut publicitate activității de prostituție din apartamentul din Termoli, și ar fi primit, personal sau prin transfer bancar, contravaloarea serviciilor sexuale, care ajungea inclusiv la 1000 de euro pe zi.

Se pare că, victimele s-ar fi deplasat pe teritoriul Italiei, pentru a găsi un loc de muncă.

„Cei doi bărbați au fost arestați preventiv, pe teritoriul Italiei. Precizăm că, în prezent, la nivelul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița, sub coordonarea unui procuror din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate organizată și Terorism – Biroul Teritorial Dâmbovița, sunt efectuate cercetări, în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!