A doua sesiune pentru ocuparea funcțiilor de directori și directori adjuncți în învățământul preuniversitar. Rata de promovare în Dâmbovița, aproape 80%

Publicitate

71,67% (2.039) dintre candidaţii care au participat vineri la proba scrisă a celei de-a doua sesiuni a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat au fost admişi, arată Ministerul Educaţiei într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, 806 candidaţi (28,33%) au fost respinşi în urma susţinerii acestei probe.

Rezultatele obținute la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct în Dâmbovița arată că, din 88 înscriși, s-au prezentat doar 84, din care 67 au fost admiși și 17 respinși. Astfel, rata de promovare pe județ este mai mare decât cea pe țară, și anume 79,76%.

La nivelul întregii țări, în actuala , au fost depuse 3.115 dosare, din care 3.082 au fost validate şi au permis prezentarea candidaţilor la proba scrisă. Au fost prezenţi 2.850 de candidaţi, 209 au fost absenţi, iar 23 de candidaţi din 17 judeţe, aflaţi în izolare sau carantină la data probei scrise, au solicitat participarea la sesiunea specială programată în acest sens (4 martie 2022). Doi candidaţi au fost absenţi la evaluarea lucrărilor, iar trei lucrări au fost anulate, a mai arătat Ministerul Educației.

După validarea rezultatelor la proba scrisă, conform calendarului-anexă la metodologia de organizare, urmează constituirea comisiilor pentru proba de interviu.

Interviurile vor avea loc în intervalul 16-25 martie. Din comisiile de evaluare vor face parte, la fel ca în prima sesiune, un inspector şcolar, doi reprezentanţi ai unităţii de învăţământ, un reprezentant al autorităţii locale şi un specialist în resurse umane sau un cadru didactic din învăţământul superior cu competenţe în management.

În sesiunea septembrie-decembrie 2021, au fost ocupate 60,84% din cele 8.652 de funcţii vacante publicate de către inspectoratele şcolare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!