În două săptămâni, Guvernul va decide stimulentele acordate pentru a încuraja vaccinarea anti-COVID-19

Publicitate

În maxim două săptămâni, Guvernul va decide ce stimulente va putea acorda pentru încurajarea vaccinării anticoronavirus.

Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna care a declarat că sunt luate în calcul variantele propuse de ministrul Sănătății: adică acordarea de bonuri de masă și o loterie la care să participe toți cei vaccinați.

”Sunt acele măsuri prezentate și de Ministerul Sănătății prin care cetățenii sunt încurajați și stimulați să vaccineze”, a declarat Dan Barna.

La întrebarea unui jurnalist dacă măsurile nu cumva vor fi luate prea târziu, vicepremierul a răspuns: ”Măsurile sunt luate în funcție de evoluția datelor și a cifrelor”.

De la debutul perioadei de vaccinare, în total, în România, s-au vaccinat 5.064.877 persoane, din care cu schemă completă: 4.920.323.

De la debutul pandemiei, țara noastră a înregistrat 1.084.919 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19) și 34.316 de decese.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 208 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19) și trei decese.

Cele mai multe cazuri noi confirmate de COVID-19 faţă de ultima raportare au fost înregistrate în Bucureşti – 68 şi câte 14 cazuri în judeţele Cluj şi Constanţa, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică (GCS). În Dâmbovița s-au raportat 3 cazuri.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!