Două noi premii internaționale pentru directorul Teatrului ”Tony Bulandra” din Târgoviște

Publicitate

Maestrul Mc Ranin a fost distins cu Premiul de excelență în cadrul „60th K-Theater Awards”, cea mai mare festivitate dedicată teatrului din Coreea de Sud, o manifestare asemănătoare cu UNITER.

Totodată, MC Ranin a primit și un Premiu meritoriu pentru activitatea depusă în slujba teatrului și promovării internaționale a acestei arte, la Festivalul teatrului în deșert „Nopți internaționale” din Algeria.

Președintele Asociației Teatrelor din Coreea de Sud, JeungWoo Son, mărturisește că a fost o mândrie să-l aleagă pe regizorul MC Ranin pentru Marele Premiu: „Misiunea teatrului este de a rezista restricțiilor asupra libertății umane. Coreea și România împărtășesc experiența suferinței sub dictaturi. Domnul Ranin a contribuit la dezvoltarea Democrației României prin Festivalul Babel. Comitetul K-THEATER AWARDS îl respectă foarte mult pe domnul Ranin, care a muncit din greu pentru a crește valoarea educațională a teatrului și a lupta pentru drepturile omului chiar și în circumstanțe dificile. (…) În cele din urmă, aș dori să-i felicit pe domnul Ranin și pe dragii mei prieteni – membrii Teatrului Tony Bulandra”, a declarat președintele presigioasei Asociații din Coreea de Sud.

De asemenea, aceste informații au fost consemnate într-o serie de publicații internaționale, domnul Mc Ranin fiind catalogat de jurnaliștii țării nord africane un prieten al Algeriei, iar acum informația se regăsește și în presa română: ”Îl celebrăm pe domnul manager și îi mulțumim pentru eforturile și activitatea depuse, pentru contribuția sa unică în domeniul artei teatrale și așteptăm cu nerăbdare următoarele proiecte și ediția din acest an a Festivalului BABEL FAST!”.

Festivalul Internațional al Artelor Spectacolului BABEL a debutat la Târgoviște, la inițiativa regizorului Mihai Constantin Ranin, în anul 2010.

Un concept inedit, evenimentul reunește la Târgoviște, pentru aproximativ 10 zile, la începutul verii, zeci de trupe artistice, din toate domeniile culturale, regizori, scenografi, muzicieni, artiști, actori etc, din zeci de țări ale lumii. Se deschide astfel târgoviștenilor și nu numai lumea magnifică a artelor, de toate felurile, sub un moto ales pentru fiecare ediție. Toate evenimentele au loc indoor sau outdoor, sunt gratuite sau au prețuri modice pentru ca arta să ajungă la oricine, să deschisă inimi, vise, perspective.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!