Dotări la SJU Târgoviște! A debutat procesul de montare a trei ansambluri modulare de containere, destinate triajului pacienților suspecți de COVID-19

Publicitate

Spitalul Județean de Urgență Târgoviște are parte de noi dotări. Marți a debutat procesul de montare a trei ansambluri modulare de containere încălzite, aspect ce va reprezenta ca pacienții suspecți de COVID-19 să beneficieze de condiții mai bune de așteptare până vor fi preluați de medici.

Valoarea totală a achiziției este de 369 348,25 de lei. Cele trei ansambluri au fost amplasate în zona Ambulatoriului de specialitate, la Secția de Boli Infecțioase și în imediata apropiere a Unității Primiri Urgențe și a Policlinicii.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a transmis că instituția pe care o conduce va continua să găsească resurse pentru mai multe investiții la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște,  unitate medicală subordonată CJ Dâmbovița.

“Am promis de la începutul mandatului de președinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa că principala mea prioritate este sănătatea dâmbovițenilor. Trebuie să facem tot ceea ce este posibil pentru sănătatea oamenilor, iar orice investiție care aduce un plus în sistemul medical este întotdeauna binevenită.

Ca urmare a angajamentului luat în fața dâmbovițenilor, trei ansambluri modulare de containere încălzite se montează la această oră la Spitalul Județean de Urgenţă Târgoviște. Acestea vin în sprijinul pacienților suspecți sau diagnosticați cu COVID-19, care au nevoie de condiții cât mai bune de așteptare înainte de a fi preluați de medicii spitalului.

Așadar, până vineri, astfel de spații de așteptare se vor monta la ambulatoriul de specialitate (44 mp), în Policlinică și la Unitatea Primiri Urgențe (75 mp), dar și la Secția de Boli Infecțioase (75 mp).

Alături de vicepreședintele Consiliului Județean, Luciana Cristea, administratorul județului, Cristian Avanu, vom continua să găsim resursele necesare pentru investițiile atât de necesare în domeniul sănătății.

Le mulțumesc, de asemenea, pentru implicare, managerului Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Dumitrescu, personalului medical al spitalului, dar și primarului Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan”, a precizat Corneliu Ștefan.

Achiziționarea celor trei containere a dus multă bucurie și în rândul managerului SJUT, Claudiu Dumitrescu. “Lucrarea aceasta vine în contextul preocupării permanente a noastră în ceea ce privește creșterea calității actului medical, și aici ne referim în principal la îmbunătățirea condițiilor de așteptare. Containerul este destinat pacienților care așteaptă pentru a intra la consultație, pacienții COVID pozitiv, care sunt într-o stare relativ bună. Containerul va fi dotat cu canapele de așteptare, unde pacienții vor sta până în momentul în care vor intra în spitalizarea de zi pentru consultație”.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!