Dosar penal pentru un bărbat din Corbii Mari care a mințit în declarația pe propria răspundere

Publicitate

Un bărbat din localitatea Corbii Mari s-a ales cu dosar penal pentru că a mințit în declarația pe propria răspundere.

Bărbatul în vârstă de 47 de ani a scris că este angajatul unei societăți comerciale, dar polițiștii au verificat informația care s-a dovedit a fi falsă.

La data de 14 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat, pedrumul județean 711A, un bărbat de 47 de ani, din Corbii Mari, care le-a prezentat o declarație pe propria răspundere, acesta motivând că se deplasează la locul de muncă.

Totodată, pe declarația celui în cauză era aplicată și ștampila unui agent economic.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul nu ar figura ca angajat al agentului economic.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de fals și fals în înscrisuri sub semnătură privată, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție prin unitatea de parchet competent.

Conform prevederilor art. 322 din Codul Penal, falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul dintre modurile prevăzute în art. 320 sau art. 321, dacă făptuitorul folosește înscrisul falsificat ori îl încredințează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă. Au precizat polițiștii dâmbovițeni.

De asemenea, conform prevederilor art. 323 din Codul Penal folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecințe juridice, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, și cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!