“Don Euro”, preotul care le cerea enoriașilor bani pentru cluburi și diamante, condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare

Publicitate

“Don Euro”, un fost preot cunoscut în Italia pentru că le cerea bani enoriașilor pentru a-și cumpăra diamante și a merge în cluburi, a fost condamnat la 7 ani și jumătate de închisoare pentru șantajarea unui episcop, scrie gândul.ro.

Preotul, cu numele său real Luca Morini, și-a pierdut funcția pe care o deținea din cauza scandalurilor în care a fost implicat. În trecut a mai fost condamnat pentru uzurparea identității, după ce i-a furat identitatea unui judecător în timp ce angaja lucrători sexuali, scrie sursa citată.

De asemenea, porecla de “Don Euro” și-a căpătat-o în urma cererilor sale enorme de bunuri materiale, dar și din cauza vieții extravagante pe care o ducea. Se pare că Morini a cheltuit banii pe care i-a adunat nu pe biserica sa, ci pe petreceri, cluburi și diamante.

În acest moment, condamnarea a venit pentru că s-a demonstrat că fostul episcop de Massa Carrara, Giovanni Santucci, ar fi fost șantajat să-i împrumute lui Morini sute de mii de euro și să-i cumpere o casă.

Pedeapsa lui Morini a inclus și obligația de a plăti 14.000 de euro drept despăgubire către patru bărbați pentru că și-au asumat o identitate falsă. Procurorii au cerut o pedeapsă mai dură, dar aceasta a fost redusă pentru că instanța a decis că Morini suferă de o boală psihică, scrie gândul.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!