Doliu în lumea artistică. Actrița Adina Cristescu a murit la 56 de ani, ea va fi înmormântată la Potlogi

Publicitate

Actrița Adina Cristescu a murit la 56 de ani. Era cunoscută din filme precum “4 luni, 3 săptămâni și 2 zile” sau “Aferim” și tot ea a fost Buna poveștii în spectacolele Abracadabra pentru copii de la Teatrul Național București.

„Buna Poveştilor s-a retras, discret, spre Tărâmul acela, de poveste… Deja ne este dor de EA şi de toate minunile pe care le făcea, sub lumina reflectoarelor, pentru ca Magia Basmului să prindă formă şi culoare, să fie rotundă ca luna şi luminoasă ca stelele, la Teatrul Naţional pentru Copii Abracadabra, încă din prima clipă a proiectului. Să-ţi fie somnul lin şi îngerii aproape, Buna Poveştilor! Şi să veghezi dragă Adina Cristescu, în continuare, ca basmele să prindă formă şi culoare în scenă, în toate aceste «Duminici la Teatrul National pentru Copii Abracadabra» ce vor urma, căci din Poveste mult mai este…”, a scris pe pagina de Facebook Duminici la Teatrul Național pentru Copii Abracadabra.

Și actorul Marian Râlea a avut un mesaj emoționant pentru, de acum, fosta sa colegă și prietenă: “Azi a plecat dintre noi spre Împărăția cea Albă actrița Adina Cristescu. Un talent al generației sale, recunoscut de regizorii Radu Jude, Cristi Puiu și alții. Adina Cristescu a fost un mare prieten de suflet, un tovarăș de drum lung. A trăit cu sinceritate și modestie ca o candelă care i-a luminat și încălzit pe cei din preajma sa. Un adevărat prieten. Cei mici și cei mari care au fost la teatrul Abracadabra o să-și aducă aminte cu drag de Buna Poveștilor! Întreaga echipă a teatrului este alături de familie în aceste momente de grea încercare și durere. Te vom iubi mereu, draga noastră prietenă. Dumnezeu să te odihnească!”.

Născută în București în 1967, Adina Cristescu a fost o actriță de film, teatru și voce, profesoară, regizoare de teatru și scenaristă de film. Absolventă IATC ”IL Caragiale” (UNATC), ea a jucat la Teatrul Național ”IL Caragiale”, Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, dar și în filme precum „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, „Aferim!”, „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”.

Trupul actriței va fi depus marți, 26 septembrie, după ora 16:00, la Capela Bisericii Boteanu, în spatele Ateneului Român.

Ea va fi înmormântată miercuri, ora 12:30 – 13:00, în comuna Potlogi, Dâmbovița, la Biserica Domnească Constantin Brâncoveanu.

Deocamdată cauza decesului nu a fost făcută publică.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!