Doliu în învățământul dâmbovițean! A murit un mare dascăl al orașului Pucioasa

Publicitate

Născută la 8 noiembrie 1931, pe frumoasele plaiuri ale județului Botoșani, la Dolhasca,
doamna Angela Teodorescu a absolvit cursurile facultății de Biologie ale celebrei (atunci și acum!) Universități „Alexandru Ioan Cuza” din „dulcele târg al Ieșilor”. Cu toate că a făcut 5 ani de facultate (un an, în plus, pentru a lucra în Cercetare), se pare că destinul dumneaei a fost să profeseze, să educe elevii multor generații.

După o primă repartiție în comuna Ruginoasa din județul Neamț, sosește, împreună cu soțul său, inginerul silvic Mihai (Mișu) Teodorescu, în nordul județului Dâmbovița. Soțul, ca inginer la Ocolul Silvic Moroeni, iar doamna Teodorescu, ca profesoară de biologie la Școala generală Pietroșița. După 2 ani de activitate, soțul este promovat la Ocolul Silvic Pucioasa, iar doamna profesoară se transferă la Școala generală nr. 3 din Pucioasa.

În anul 1963 ajunge la Liceul Pucioasa pe care îl va sluji, cu abnegație și profesionalism, timp de 24 de ani, până în anul 1987, când iese la pensie. A predat atât biologie, cât și anatomie, iar comunitatea din Pucioasa o cunoaște, o recunoaște, ca modelatoarea majorității viitorilor studenți la Medicină și nu numai. Activitatea aceasta de mecenat a continuat-o, cu perene rezultate și la noile generații, până la această vârstă înaintată.

„A fost și profesoara mea și a soțului meu. Un dascăl de excepție, care a pregătit cu succes pe cei care doreau să urmeze o facultate la care Biologia era materie de admitere. Sunt mulți care îi datorează reușita!”, a scris, ieri, pe o rețea media, Ofelia Matei, de la Dublin.

„A fost un profesor de excepție, dar și un om de mare valoare sufletească”, ne spune conf.
univ. Iulian Brezeanu, absolvent promoția 1975.

„Dumnezeu să o odihnească în pace! Am iubit-o. Nu am poze cu dumneaei. Și, cred că a avut toată viața ei o discreție de invidiat. Merită multe gânduri bune. Specială femeie!”, îmi spune L.N., medic din Pucioasa.

Dovezi ale respectului pentru un mare OM!

La începutul săptămânii, doamna Teodorescu s-a plimbat încet, agale, prin urbea cea dragă, prin Pucioasa. Un drum de revedere a locurilor maturității profesionale și ale senectuții.

Joi, 16 februarie 2023, marele Dascăl Angela Teodorescu a fost chemat spre ceruri, pentru a pregăti, și acolo, sufletele celor plecați printre stele!

Drum lin, doamna profesoară!

Ing. Posta Nicolae,

inginer al promoției 1974 a Liceului Pucioasa

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!