Doliu în fotbalul dâmbovițean! A murit Mircea Stan, fost portar la CS Târgoviște

Publicitate

Doliu în fotbalul dâmbovițean! Mircea Stan (74 ani), fost portar al CS Târgoviște a urcat la ceruri. În cariera de fotbalist, pe lângă CS Târgoviște, acesta a mai evoluat la echipe precum Petrolul Târgoviște, Electroputere Craiova, Agronomia București, Sportul Studențesc (unde a fost coleg de cameră cu fostul președinte FRF Mircea Sandu) și Flacăra Automecanica Moreni.

O descriere foarte frumoasă a portarul născut la Gura Ocniței este făcut de jurnalistul Gabriel Degeratu, în cartea Fotbal sub Turnul  Chindiei – Volumul 2.

„Mircea Stan, născut pe 9 iulie 1949, la Gura Ocniței – Dâmbovița, portar de bază în campania de promovare din 1976-1977, cu 30 de meciuri jucate, a început ca handbalist, a jucat fotbal la Petrolul Târgoviște și a continuat la Electroputere Craiova, Agronomia București și Sportul Studențesc.

Din 1973 vine la CS Târgoviște unde alternează prezența în poartă cu Biță Stănescu, din în 1976-197, când părea să-și fi pierdut postul de titular, redevine numărul 1 după ce Narcis Coman se accidentează în al doilea meci al sezonului, cel cu Unirea Alexandria și apoi intră în conflict cu antrenorul Nicolae Proca înaintea partidei de la Sibiu, cu Șoimii, fiind suspendat timp de doi ani.

În Divizia A, „Mircică” va face parte din lot și va debuta la Reșița, un meci pierdut cu 3-0, aceasta fiind ți singura partidă a lui în elita fotbalului românesc. A fost tot timpul pregătit să apere cu succes, conștient de concurența accerbă cu marele Comăniță. Va apăra apoi la Flacăra Automecanica Moreni, în divizia B, fiind timp de câțiva ani titularul postului.

Inginer agronom de succes, Stan și-a văzut și de sport și de învățătură, iar ulterior s-a îndepărtat de lumea fotbalului și a activat la Direcția Agricolă Dâmbovița, unde a fost mult timp director al Oficiului de studii pedologice și agrochimice”.

Dispariția fostului portar al CS-ului a fost anunțată și de Chindia Târgoviște, pe pagina de Facebook. „Cu profundă tristețe anunțăm că fostul mare portar și președinte al CS Târgoviște, Mircea Stan, a plecat dintre noi. Chindia Târgoviște transmite sincere condoleanțe familiei în aceste momente dificile”.

Trupul neînsuflețit este depus la Capela de pe strada Cetății din Târgoviște, iar înmormântarea va avea loc luni, 18 decembrie, la ora 12:30, la Biserica Viforâta.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!