Doliu în fotbalul dâmbovițean! A murit Gheorghe Ilinca, fost portar la CS Târgoviște

Fotbalul dâmbovițean este din nou în doliu! Ieri, s-a stins din viață Gheorghe Ilinca, fost portar al Clubului Sportiv Târgoviște, în urmă cu patru decenii. În cariera sportivă, pe lângă CS Târgoviște, acesta a mai evoluat la cluburi precum Petrolul Târgoviște și Cimentul Fieni.

Gheorghe Ilinca a fost descris cel mai bine de Gabriel Degeratu, în “Fotbal sub Turnul Chindiei – volumul 1”: GHEORGHE ILINCA, născut pe 24 august 1953, la Lucieni-Dâmboviţa, 24 de ani. Este legitimat pentru prima dată la Petrolul Târgovişte în anul 1975, iar în ianuarie1977 este transferat la C.S. Târgovişte şi evoluează în trei partide din returul campaniei de promovare, fiind rezerva titularului Mircea Stan.

Rămâne în lotul echipei şi în următorul campionat în care echipa va evolua în elită, dar revenirea între buturi a lui Coman va fi şi pentru el neşansa vieţii, astfel că va juca doar în amicale fără să poată debuta în prima divizie, deşi a stat pe banca de rezerve în multe rânduri, inclusiv la partidele cu Steaua, Dinamo, Universitatea Craiova şi celelalte echipe fruntaşe ale vremii.

Din 1978 se va transfera în divizia „C” la Cimentul Fieni, unde are evoluţii apreciate, va reveni pentru scurt timp la C.S. la promovarea în prima divizie din 1980-1981, cea cu Nicolae Dobrin, pentru ca ulterior să evolueze cu succes şi la alte formaţii din judeţ. Un om de echipă, un altruist, un exemplu pentru tineri.

A apărat până spre vârsta de 50 de ani în campionatul județean, a trecut prin momente dificile ale vieții, dar a fost chemat la ceruri la început de decembrie 2020 de foștii colegi de echipă Nicolae Stancu, Nicolae Martin, Gigi Tătăru, Dumitru Tică Gheorghe, Claudius Sava, Nicușor Kallo, Gicu Dobrin, Florin Grigore, Gheorghe Voinea și Decebal Puiu Neagu. Prin 1981, profesorul și jurnalistul Lucian Grigorescu îl intervieva pe Gheorghe Ilinca într-un program de meci spumos și plin de vervă, asa cum era și autorul ,,Ai venit, pleci, revii? Oricând sunt chemat, vin. Când este nevoie de mine la Târgoviște, vin imediat!”

Gheorghe Ilinca – primul din stânga jos

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!