Doi turiști blocați cu mașina în zăpadă în zona Scropoasa, din Munții Bucegi, salvați de salvamontiști și jandarmi

Publicitate

Doi turiști care au rămas blocați cu mașina în zăpadă, în zona Scropoasa din Munții Bucegi, au fost salvați, luni seară, de salvamontiști și jandarmi. Pentru salvarea turiștilor a fost mobilizată o echipă formată din doi salvatori din cadrul Salvamont Salvaspeo Dâmbovița și jandarmi montani de la Postul Zănoaga.

“Echipa Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița a intervenit în data de 8 februarie 2021, în zona Scropoasa, acolo unde a fost solicitată pentru a ajuta doi turiști blocați cu mașina personală.

Turiștii aflați în dificultate au solicitat ajutorul echipelor de intervenție și 2 salvatori montani, împreuna cu un echipaj al Postului de Jandarmerie Montană Zănoaga s-au deplasat la locul anterior menționat, găsind turiștii în autoturismul personal, autoturism echipat cu anvelope de vară și tracțiune 2×4, în imposibilitatea de a continua drumul.

Salvatorii au montat lanțurile antiderapante și au escortat autoturismul până la baza Salvamont Zănoaga, turiștii aflându-se în afara oricărui pericol.

Tragem un semnal de alarmă și dorim să atenționăm turiștii ce vin în zona montană să aibă autoturismul echipat corespunzător sezonului de iarnă. În caz de urgentă puteți apela:

– Numărul unic de urgență 112;

– Dispeceratul Național Salvamont 0-SALVAMONT

– Serviciul Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița 0726686685”, se arată într-un comunicat Salvamont Salvaspeo Dâmbovița.

 

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!