Doi bătrânei din Dambovița, acuzați de furturi de bijuterii din mai multe magazine din Bacău și Onești

Publicitate

Doi bătrânei din județul Dâmbovița sunt anchetați de polițiști pentru că în ultima perioadă au furat bijuterii din mai multe magazine din zona Moldovei. Ultimele lovituri  ale dâmbovițenilor, un bărbat de 60 de ani și o femeie de 64 de ani, s-au consumat în orașele Bacău și Onești.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere din magazinele jefuite se observă cum femeia îl ține de vorbă pe vânzător, iar bărbatul sustrage tot ce îi pică în mână. Polițiștii băcăuani au identificat săptămâna trecută două persoane, bănuite de comiterea a două fapte de furt, pe raza municipiilor Bacău și Onești.

“La data de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 2 Poliție Bacău au identificat un bărbat de 60 de ani și o femeie de 64 de ani, ambii din județul Dâmbovița, bănuiți de comiterea a două fapte de furt.

Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 16 decembrie 2020, respectiv 23 ianuarie a.c., cei doi ar fi sustras bijuterii din două magazine de specialitate, de pe raza municipiilor Onești și Bacău, cauzând un prejudiciu de aproximativ 10 000 de lei.

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 18 martie a.c., cei doi bănuiți de comiterea faptelor, au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău care a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă. Facem precizarea că, în cazul precedent, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată într-un comunicat IPJ Bacău.

Din luna noiembrie a anului trecut și până în februarie 2021, mai mulți administratori din Bacău au depus plângeri pe baza imaginilor surprinse de camera de supraveghere în magazine. În Bacău primul furt a avut loc pe 16 decembrie. Atunci, administratorul unui magazin de bijuterii a făcut publice imaginile în care două persoane sustrag un lanț de aur, în speranța că cineva îi va recunoaște. Au pus la bătaie și o recompensă – o brățară de aur, în valoare de 700 de lei. În schimb, pe 23 ianuarie, același cuplu a sustras un lanț de aur dintr-un magazin de bijuterii situat în Onești. La scurt timp după furt, patronii păgubiți au demarat, pe cont propriu, un demers fără precedent.

Cuplul dâmbovițean ar fi acționat în acest sens și în alte orașe precum, Bârlad, Iași și Târgoviște.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!