Doi afaceriști din Românești, reținuți pentru evaziune fiscală. Sunt acuzați că au prejudiciat statul cu peste 1,7 milioane de lei

Publicitate

Ionuț Parghel

Doi bărbați din localitatea Românești au fost reținuți pentru 24 de ore într-un dosar de evaziune fiscală. Cei doi suspecți, în vârstă de 26, și respectiv 51 de ani, sunt cercetați într-un dosar instrumentat de ofițerii Serviciului de Investigare a Criminașității Economice.

Potrivit unui comunicat IPJ Dâmbovița, emis pe 12 februarie, prejudiciul creat prin activitatea infracțională este de peste 1, 7 milioane de lei.

“La data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați de 26 și 51 de ani, din Românești, bănuiți de comiterea infracțiunii de evaziune fiscală.

Cei în cauză au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca mâine, 13 februarie, să fie prezentați Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița pentru dispunerea unor măsuri preventive.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada iunie 2012- decembrie 2013, în calitate de administratori de fapt și de drept, cei doi nu ar fi evidențiat în documentele legale ale societății o parte din operațiunile comerciale efectuate și veniturile realizate în relația cu o altă societate comercială.

De asemenea, cei în cauză sunt bănuiți că ar fi evidențiat în contabilitate cheltuieli cu achiziții nereale de mărfuri și prestări servicii.

Prejudiciul este estimat la 1.778.162  lei

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!