Doar jumătate din personalul din învățământ s-a vaccinat anti COVID. ”Entuziasmul” imunizării, în scădere

Publicitate

Din 5 mai, cu excepția elevilor de clasa a VIII-a și a XII-a (care mai au o săptămână de vacanță), încep cursurile școlare în toată țara.

Totuși, potrivit secretarului de Stat în Ministerul Educaţiei, Radu Gheorghe Szekely, doar aproximativ 155.000 de angajaţi din sistem s-au vaccinat, ceea ce reprezintă cam jumătate, iar situaţia este în stagnare.

”Stăm destul de bine, cam 155.000 de colegi s-au vaccinat, cel puţin cu prima doză, aproximativ jumătate, însă acel entuziasm iniţial a scăzut, situaţia stagnează, în momentul de faţă nu mai avem decât câteva zeci de colegi săptămânal care se înscriu pe platformă sau se prezintă pur şi simplu la centrele de vaccinare”, a oficialul MAE.

Pe de altă parte, el a declarat că toate vaccinurile sunt sigure, iar mesajul Ministerului Educaţiei este că ”imunizarea prin vaccinare este singura soluţie pe care, în momentul de faţă, o avem la îndemână, pentru a reveni la şcoală. Putem aştepta imunizarea prin îmbolnăvire, adică să se producă acea imunizare de turmă şi în momentul în care 70% din populaţie nu mai are boala şi a dezvoltat anticorpii, vom fi liberi să ne întoarcem în siguranţă la şcoală. Nu ştiu dacă preferăm soluţia aceasta”, a mai declarat Radu Gheorghe Szekely.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!