Divergențe tot mai mari cu privire la forma proiectului de lege privind Certificatul verde! Ministrul Sănătății: “Medicii de familie sau farmaciile care fac teste rapide le pot introduce în platformă”

Publicitate

Divergențe tot mai mari cu privire la forma proiectului de lege privind Certificatul verde! Liderii partidelor PNL și PSD încă nu au ajuns la un acord la forma finală a acestui document. Ministrul Sănătății a transmis că s-au făcut demersuri ca medicii de familie sau cei din farmacii care efectuează teste rapide covid să le poată introduce în platformă pentru a putea fi identificate.

“Am făcut demersuri încât orice medic de familie sau farmacie, care face un test rapid poate să-l introducă în platformă. Am înțeles că nu se acceptă testarea pe bază de antigen (nr. în coaliție). Sincer să vă spun, nu știu de ce. Chiar am verificat documentele Comisiei Europene și testarea PCR este valabilă 72 de ore, iar pentru statele care adoptă și testarea antigen este valabilă 48 de ore”, a transmis Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, potrivit realitatea.net.

PSD a propus să existe 11 teste gratuite pe lună pentru cele 22 de zile lucrătoare, un test antigen având valabilitatea de 48 de ore.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!