Discuții și consultări la Găești pentru reducerea traficului infernal care sufocă orașul

Publicitate

Discuții și consultări la Găești pentru reducerea traficului infernal care sufocă orașul, care au vizat în principal varianta unui drum de legătură între viitorul Drum Expres Valahia și DN7.

Întrevederea pe această temă a avut loc la inițiativa președintelui Consiliului Județean, Corneliu Ștefan, iar la întâlnire au participat consilierul județean Ionuț Săvoiu, directorul general al Direcției de Infrastructură Locală, Dinu Vasile, și primarul orașului, Grigore Gheorghe.

”Pe lângă avantajele date de scurtarea timpilor celor care nu vor mai fi blocați în ambuteiajele din Găești, sănătatea oamenilor este protejată prin diminuarea noxelor emise de numărul mare de mașini care, în lipsa unei alte variante, sunt obligate să intre în oraș.

Au fost identificate deja două variante de lucru, iar traseul optim va fi stabilit de către specialiștii Consiliului Județean în colaborare cu cei ai Primăriei Găești pentru completarea variantei de ocolire a orașului Găești.

Și totul cu bani europeni, fără niciun cost pentru primărie!”, a precizat președintele CJD.

Luni, în ședința Consiliului Județean, va fi propusă asocierea între Consiliu și Primăria Găești, astfel încât, în cel mai scurt timp, să poată fi început lucrul la documentația necesară realizării unei investiții care ar avea următoarele avantaje principale: reducerea traficului în orașul Găești; reducerea timpilor de transport pentru mărfuri și persoane; mutarea traficului greu în afara orașului va reduce poluarea și va diminua numărul accidentelor; atragerea de noi investitori ca urmare a creșterii accesibilității zonei urbane Găești.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!