Disconfort și nervi pe DN 71. Se lucrează la reabilitarea arterei pe porțiuni mari

smart
Publicitate

Disconfort și nervi în special pentru șoferii grăbiți sau care au termene orare la care trebuie să ajungă la o anumită destinație!

Totul se petrece de aproximativ două săptămâni, pe DN 71, pe diferite zone din tronsonul cuprins între București și Târgoviște, unde Secția Drumuri Naționale a demarat lucrări de reparații, pe porțiunile foarte degradate și destul de însemnate ca lungime.

S-au instalat semafoare, însă timpii de așteptare sunt mari, se creează disconfort și coloane mari de autovehicule sau camioane.

Zonele destinate reparațiilor sunt decopertate și apoi asfaltate, lucrările merg relativ repede, dar cum se desfășoară în toate zilele săptămânii, inclusiv sâmbăta, răbdarea conducătorilor auto este pusă la încercare.

Pentru a evita disconfortul și întârzierile, dacă aveți de efectuat călătorii pe DN71, sfatul ar fi să vă alocați mai mult timp pentru acestea, mai ales că varianta de deplasare pe  DJ711 Târgoviște – Ulmi – Comișani – Bucșani – Băleni nu este nici ea o idee bună, și acolo desfășurându-se un amplu proces de reabilitare, în cadrul unui proiect cu bani europeni derulat de Consiliul Județean Dâmbovița.

Vă reamintim că actualul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, dorește realizarea unui drum expres – ”Valahia Expres” – între centura Bucureștiului și Târgoviște, drum care este deocamdată în fazele incipiente (pe 13 mai a fost termenul limită pentru depunerea ofertelor în ce privește realizarea studiului de fezabilitate).

Viitoarea arteră ar urma să fie (însă deocamdată doar în plan) nu numai un drum foarte rapid, ci și alternativă la DN71, al cărui proiect de lărgire la patru benzi, deși în fază foarte avansată și ce urma să fie realizat pe fonduri europene, a fost abandonat, se pare, de Compania Națională de Autostrăzi și Infrastructură Rutieră. După mai mulți ani de chin și de proceduri, la începutul acestui an, CNAIR a reziliat contractul pentru lărgirea la patru benzi a drumului amintit.

smart

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!