Directorul școlii de la Valea Voievozilor, după noul incident în care a fost implicat elevul agresiv: ,,Copiii și profesorii vin cu teamă”

Publicitate

Este din nou scandal în învățământul dâmbovițean după ce elevul agresiv de la Școala Gimnazială Valea Voievozilor a recidivat! De această dată, copilul de clasa a III-a, în vârstă de 9 ani, a lovit cu un scaun metalic un alt copil.

Incidentul s-a consumat, joi, 9 noiembrie,  pe holul unității școlare. După toate aceste incidente copiii, dar și profesorii, vin cu teamă la școală.

Mâine,  13 noiembrie, va avea loc o întâlnire între reprezentații IȘJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, CJRAE Dâmbovița, părinți și reprezentații profesorii școlii din Valea Voievozilor pentru a se ajunge la rezolvarea acestei probleme extrem de delicate.

Despre acest nou incident a vorbit și directorul Școlii Gimnaziale Valea Voievozilor Mariana Urucu.

“Acum 2-3 săptămâni au început actele acestea de violență ale copilului, mai rare la început și din ce în ce mai dese apoi, până când au început să fie zilnice. De aceea am luat și noi măsurile gradual, așa cum se impune legea. A culminat cu lovirea profesorilor și a elevilor cu obiecte.

Elevul a fost mutat la noi anul trecut în luna martie și a beneficiat și de consiliere psihologică zilnică. Am avut consilieri școlari, a colaborat bine cu consilierii și lucrurile au mers bine. Anul acesta, mama a refuzat consilierea, au degenerat lucrurile.

În perioada aceea a fost în regulă, ca orice copil, s-a integrat în colectivitate, colabora bine cu toți profesorii și cu doamna învățătoare. El a venit foarte schimbat după vacanță, iar mama lui a refuzat să îl mai lase la consiliere pentru că nu ar avea nevoie. Situația a degenerat treptat, de la violențe fizice ușoare și verbale, la cele grave

Am ajuns la situația în care am făcut o adresă către toate organismele pe care noi le considerăm apte să rezolve acest caz: inspectoratul școlar județean, inspectoratul de poliție, părinții și CJRAE. Luni avem o întâlnire cu toții. Între timp, elevul vine la școală, azi a venit, dar elevii și profesorii vin cu teamă la școală acum”, a vorbit directorul școlii din Valea Voievozilor, pentru edupedu.ro. 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!