Directorii de Agenții de șomaj și ocuparea forței de muncă din țară, trimiși la programe de instruire/perfecționare și practică

Publicitate

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat recent că dorește reorganizarea din temelii a Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, implicit a filialelor județene ale agenției care se ocupă de șomeri și de persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

Ministrul s-a aflat în weekend la Brașov, unde a declarat că prima măsură după schimbarea conducerii ANOFM este dialogul cu angajatorii. ”Am ales Brașov. Vom continua cu alte zone din țară. Săptămâna viitoare am cerut o întâlnire cu cei înscriși în evidențele de șomaj dintr-un județ din România. În scurtă vreme – reorganizăm această instituție, ANOFM devenită plătitoare de subvenții”, a declarat oficialul de la Muncă.

Violeta Alexandru a precizat că a fost și este interesată de următoarele subiecte: zilieri, contractele part-time, noi forme de muncă, atitudinea inspectorilor veniți în control, colaborarea dintre companii și liceele profesionale, măsuri active de atragere a muncitorilor români care lucrează în străinătate, simplificare în SSM.

”Foarte util dialogul! Mă gândesc ca la începutul lunii februarie toți directorii AJOFM să intre într-un program intensiv de instruire/perfecționare în tehnici de recrutare adaptate pieței. De exemplu mă gândesc să facă practică pe durata unei săptămâni la firme de recrutare performante”, a fost mesajul ministrului Muncii, transmis de la Brașov.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!