Direcțiile de Sănătate Publică renumără toate decesele cauzate de COVID-19. DSP Dâmbovița a invalidat 19 decese din 2021

Publicitate

În aceste zile, Direcțiile de Sănătate Publică (DSP) renumără toate decesele cauzate de COVID-19 de la începutul pandemiei și până acum.

Măsura a fost luată după declarațiile recente ale fostului ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, dar și după ce, în urma controalelor încrucișate la mai multe spitale din țară, Institutul Național de Sănătate Publică a constatat că există diferențe ale raportărilor acestor unități medicale între numărul de decese făcute în cele două platforme – AlerteMS și CoronaForms.

Cum spitalele au raportat decesele înregistrate drept COVID-19 la DSP, acum aceste direcții au trimis note către toate spitale prin care le cer să verifice raportările, scrie europalibera.ro.

Potrivit aceleiași surse, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a invalidat 19 decese dintre cele 260 înregistrate de la începutul lui 2021 până acum, potrivit unui răspuns primit de Europa Liberă de la DSP Dâmbovița.

Vă reamintim că, fostul oficial de la Sănătate, Vlad Voiculescu, susținea, în data de 16 aprilie, că „există diferenţe fundamentale” între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte decesele din cauza COVID. Voiculescu afirma la acel moment că a început o investigație în acest sens, pe care nu a finalizat-o, fiind revocat din funcție de premierul Cîțu.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!