Din Serie A în Ligue 1! Portarul dâmbovițean Ionuț Radu, achiziționat de AJ Auxerre, din Franța

Publicitate

Portarul dâmbovițean Ionuț Radu și-a schimbat echipa în această iarnă. Începând de astăzi, Radu a devenit jucătorul francezilor de la AJ Auxerre, după ce a fost împrumutat de la Inter Milano, până la finalul sezonului.

După ce a semnat cu gruparea din Ligue 1, Auxerre și-a prezentat noua achiziție, care va purta numărul 1 pe tricou.

“Născut în 1997 la București, România, Andrei Ionuț Radu a fost considerat rapid un jucător promițător. A semnat cu Inter Milano la 16 ani și a bifat primele apariții la echipa mare trei ani mai târziu.

Internațional român a ajuns în semifinala Euro U21 2019 și continuă să progreseze. Are în prezent două selecții la echipa națională. Cu experiența sa din Italia, portarul se alătură, așadar, lui Auxerre pentru următoarele 6 luni.

Portarul de la Inter Milano este împrumutat până la finalul sezonului, fără opțiune de cumpărare. Va purta tricoul cu numărul 1”, au notat cei de la Auxerre, pe site-ul oficial.

Trecut pe la FCSB și Dinamo, Ionuț Radu a ajuns în Italia în anul 2013, la Pergolettese Youth. Ulterior, portarul a fost transferat de Inter Milano și a fost împrumutat de-a lungul anilor la formații precum Avellino, Genoa, Parma și Cremonese.

Cota de piață a portarului dâmbovițean este 3.5 milioane de euro, potrivit Transfermarkt.com. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!