Din peste 3300 de elevi dâmbovițeni înscriși, 504 au lipsit la prima probă a Simulării examenului de Bacalaureat

Publicitate

În perioada 4-7 martie 2024, elevii claselor a XII-a și a XIII-a (seral și frecvență redusă) susțin probele scrise în cadrul Simulării examenului de Bacalaureat.

La nivelul județului Dâmbovița, sunt așteptați să susțină cele trei probe scrise 3381 de elevi, din 29 de centre de examen (licee), după următorul calendar:

– 4 martie: Proba E) a)- proba scrisă – Limba și literatura română;

-5 martie: Proba E) c) – proba scrisă – proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie);

-6 martie: Proba E) d) – proba scrisă – proba la alegere a profilului și specializării (fizică, chimie, bilogie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie).

-7 martie: Proba E) b) proba scrisă la limba și literatura maternă – nu se susține în județul Dâmbovița;

-15 martie: Comunicarea rezultatelor.

Luni, în prima zi de simulare, la proba scrisă la Limba și literatura română, au fost prezenți 2877 de elevi.

Rezultatele vor fi comunicate individual în data de 15 martie 2024 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Obiectivul urmărit este îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului de Bacalaureat, prin adoptarea celor mai potrivite măsuri în acest sens.

Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!