Din nou restricții în Moreni! Restaurantele, barurile și cafenelele, închise

Publicitate

Din nou restricții în municipiul Moreni! Activitatea în interior pentru baruri, restaurante, cafenele și sălii de jocuri a fost suspendată începând de astăzi, 16 ianuarie.

Decizia a fost luată după ce incidența cazurilor de COVID-19 cumulate la 14 zile a depășit în acest oraș rata de trei bolnavi la mia de locuitori, potrivit unei informări a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

Vă informăm că în urmă cu puţin timp a fost adoptată şi publicată Hotărârea nr. 8/15.01.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa prin care se constată depăşirea limitei de 3/1.000 locuitori a ratei de incidenţă cumulată a cazurilor pe ultimele 14 zile în privinţa infecţiilor cu COVID-19 pentru municipiul Moreni.

În acest context, în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 3/12.01.2021, următoarele măsuri se aplică din data de 16.01.2021 pentru 14 zile pe întreg teritoriul administrativ al municipiului Moreni, astfel:

-Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor;

– Este interzisă activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare (este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi);

– Măsurile prevăzute mai sus se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent – terasele care nu întrunesc caracteristicile enumerate (nu au acoperiș/plafon/tavan și care nu sunt delimitate de cel puțin doi pereți exteriori) rămân deschise în condițiile legii;

– Este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;

-Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile enumerate mai sus;

– Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite, şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

Moreni este primul oraș dâmbovițean care reintră în scenariul roșu de funcționare din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 în ultimele zile.

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!