Din cei aproape 210 mii de beneficiari ai Venitului Minim de Incluziune, 5360 sunt din Dâmbovița. Suma totală plătită în această lună este de 3.311.502 lei

Publicitate

Au început plățile pentru beneficiarii Venitului Minim de Incluziune,  înlocuitorul fostului Venit minim garantat și alocația pentru susținerea familiei, intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2024.

Din cei 209.856 de beneficiari înregistrați până acum (familii și persoane singure), 5.360 este numărul de beneficiari înregistrați în ianuarie 2024 în baza de date a Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Dâmbovița.

Și Agenția dâmbovițeană anunță că a început plățile, conform calendarului stabilit de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale.

Suma totală plătită de către AJPIS Dâmbovița celor 5.360 de beneficiari în această lună este de 3.311.502 de lei.

Calendarul plăților pentru beneficiarii înregistrați până acum (familii și persoane singure) este următorul:

– pe 20 februarie se alimentează conturile pentru cei care au optat pentru încasarea VMI pe card;

– în ultima decadă a lunii (între 22 februarie și ultima zi a lunii) se asigură plata prin mandat poștal, conform convenției încheiate cu Poșta Română.

Venitul Minim de Incluziune (VMI) reprezintă un program unic de asistență socială, creat pentru a ajuta persoanele și familiile vulnerabile să depășească obstacolele financiare pe care le întâmpină și să-și îmbunătățească viața. Acesta este un beneficiu prevăzut în Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune și are două componente: sprijin pentru incluziune și, respectiv, sprijin pentru familiile pentru copii.

VMI înlocuiește prestațiile anterioare, respectiv, venitul minim garantat (VMG) și alocația pentru susținerea familiei (ASF). Măsurile adoptate prin această lege fac parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), capitolul 13 ”Reforme sociale” jalonul 384, având scopul de a reduce sărăcia în rândul persoanelor vulnerabile, totodată diminuând sarcinile administrative pentru administrația locală și beneficiari.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!