Dezvăluire uluitoare. Mesajul care dovedește că polițiștii au normă la amenzi. Marian Godină a publicat dovada

Publicitate

Polițistul Marian Godină, celebru pentru postările sale în care ia apărarea polițiștilor a făcut public un mesaj care dovedește, în opinia sa, că unii șefi de Poliție impun un plan de amenzi.

Zeci de mii de români sunt amendați săptămânal pentru încălcarea ordonanțelor militare. Sumele nu sunt deloc de neglijat, iar acestea nu mai sunt deloc o legendă urbană.

Marian Godină a postat, luni seara, pe pagina sa de Fcaebook un mesaj trimis de șeful Poliției Orașului Popești-Leordeni către subalternii săi, în care vorbește despre “o foarte slabă activitate în lunile martie și aprilie până în prezent, privind aplicarea de sancțiuni”. Mai exact, în postarea transmisă subalternilor, șeful poliției vorbește de obligația polițiștilor de a “desfășura activități de îndreptare a acestor indicatori”.

Polițistul Marian Godină a mărturisit că postarea mesajului a avut loc numai după ce, personal, a verificat dacă mesaul îi aparține șefului Poliției Orașului Popești-Leordeni.

Mesajul postat de polițistul Marian Godină pe Facebook:

„Mă zbat de ceva timp și dau explicații referitoare la faptul că polițiștii nu au normă de amenzi. Am făcut-o din convingere. Ba chiar am întrebat pe un grup de polițiști din toată țara, dacă pe ei sunt presiuni să dea amenzi. Mi s-a răspuns că nu.

Atenție, a da amenzi este una din atribuțiile de serviciu, deci e anormal să nu dai deloc amenzi și să nu faci nimic la serviciu toată ziua. Dar mi se pare grav când există presiuni în acest sens.
Mesajul de mai jos a fost trimis subalternilor de către dl comisar Cristian Tomi Dumitru, șeful Poliției Orașului Popești-Leordeni.
Constată acest domn că, de vreo două luni, se observă o scădere a numărului de sancțiuni aplicate la legile speciale, la Codul rutier, la activitățile comerciale ilicite și la Legea privind paza bunurilor.

Nu știu cum poate să i se pară cuiva anormal că pe timp de pandemie a scăzut numărul de amenzi de circulație.
Traficul e mai redus, chiar și numărul de accidente rutiere a scăzut drastic.
De activități comerciale ilicite ce să mai spunem, când majoritatea comercianților și-au suspendat activitatea?

Le dă domnul comisar termen pentru îndreptarea indicatorilor, iar celor care nu vor îndeplini indicatorii le transmite că vor întocmi un raport justificativ către conducere.

I-am scris domnului comisar și l-am întrebat dacă mesajul îi aparține, deoarece vreau să-l fac public și să fiu sigur că nu e vreun fake pe care mi l-a trimis cineva rău intenționat. Mi-a răspuns că îi aparține, mi-a scris fraze întregi și, după ce l-am corectat, pentru că limba română nu părea a-i fi chiar cea mai bună prietenă, m-a sunat „pentru o mai bună înțelegere și pentru a evita greșelile”, după cum mi-a spus. I-am zis că eu văd mesajul dumnealui ca fiind o presiune pusă pe agenți și un îndemn de a da cât mai multe amenzi și că sunt unul dintre cei care și-au tot bătut gura că nu există normă de amenzi.

Mi-a explicat că e o interpretare greșită, că situația operativă de acolo impune sancțiuni și că agenții s-au cam învățat doar să verifice declarația, fără să verifice temeinic toate documentele șoferilor. De asemenea, mi-a spus că au loc multe spargeri din societăți pentru că agenții de pază nu sunt verificați și sancționați. Mi-a mai spus că într-o oră vede zeci de șoferi fără centură. Alții circulă beți, alții fără permis. De aceea le-a cerut agenților să muncească și să verifice, nu neapărat să dea amenzi.

Pe mine nu m-a convins. Pentru mine „o slabă activitate”= puține amenzi, iar „îndreptarea indicatorilor”= trebuie să dați mai multe amenzi.

Chiar mă întreb ce o însemna „îndeplinirea indicatorilor”. O fi un număr fix de amenzi? 50, 100, 150? Cum îndeplinești indicatorii ăia?”

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!