Dezbatere pe proiectele județului la CJD. Marii absenți, reprezentanții PNL

Publicitate

Pentru că toate proiectele gândite de administrația județeană dâmbovițeană au nevoie de un efort comun al Consiliului Judeţean, al parlamentarilor dâmbovițeni, al tuturor primăriilor și consiliilor locale, dar și al dâmbovițenilor, președintele CJD, Corneliu Ștefan, a lansat ieri o invitație către toate partidele politice parlamentare la o dezbatere pe aceste teme majore și de mare interes.

La întâlnirea de astăzi au fost prezenți: din partea PSD: senatorul Titus Corlățean, deputații Carmen Georgeta Holban, Ioan Vulpescu, Radu Popa, Marian Țachianu, din partea USR-PLUS: deputatul Daniel Blaga și șefa de cabinet a senatorului Dragoș Popescu, Florentina Ene Martin.

”Din păcate, de la dezbatere, au lipsit reprezentanții PNL, probabil având alte probleme decât cele care țin de soarta județului.

Discuțiile purtate alături de colegii mei, vicepreședinții Consiliului Județean Dâmboviţa, Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, dar și secretarul general al Consiliului, Dănuț Popa, s-au axat pe situația proiectelor aflate în derulare în județul Dâmbovița, precum și pe obiectivele de investiții pe care Consiliul Județean Dâmbovița le are în vedere începând cu anul 2021”, a declarat șeful administrației județene, Corneliu Ștefan.

Documentele au fost structurate pe următoarele capitole: infrastructură, sănătate, administrație, mediul de afaceri, agricultură, învățământ, protecția mediului, cultură și turism.

”Având în vedere necesitățile financiare ale județului Dâmbovița, am solicitat sprijinul tuturor parlamentarilor, astfel încât viitoarele alocări bugetare, dar și construcția bugetului de stat să susțină investițiile propuse, precum și pe cele deja angajate și aflate în diferite stadii de execuție”, a mai precizat președintele CJD.

Dintre propunerile CJD, s-au analizat: construirea, la Priboiu, a unui parc industrial pentru activități din domeniul IT, construirea de centre de colectare a legumelor și fructelor produse de agricultorii dâmbovițeni în scopul comercializării, înființarea unui centru de excelență în domeniul educației și învățământului, dezvoltarea infrastructurii necesare pentru ca activitățile specifice gestionării și reciclării deșeurilor să se poată desfășura în acord cu normele europene din acest domeniu.

Pentru turism, agenda supusă discuției a prevăzut obiective precum construirea de pârtii de schi în stațiunea Peștera – Padina și realizarea de instalații de transport pe cablu, de tipul telegondolă, care să lege zona Mănăstirii Dealu de municipiul Târgoviște.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!