O învățătoare le cerea bani împrumut părinților pentru a-i juca la păcănele!

Publicitate

Detalii șocante în urma unei anchete realizate într-o școală din Râmnicul Vâlcea, după ce o învățătoare-preoteasă, în vârstă de 40 de ani, a primit mai multe acuzații extrem de grave, precum absență de la ore, înșelăciune, furt, dar și comportament neadecvat la catedră, scrie Adevărul.ro.

Așadar, conform informațiilor apărute în presă, se pare că femeia lipsea de la ore pentru a juca la păcănele banii pe care îi împrumuta de la părinții elevilor, fiind vorba de sume care se ridică până la 1000 de euro sau chiar mai mult, dar pe care se ferea să le returneze. De asemenea, conform Adevărul.ro, aceasta a fost surprinsă de camerele de luat vederi în timp ce fura păpuși dintr-un magazin.

Deși acest comportament al femeii durează de câțiva ani buni, problema a luat amploare abia la sfârșitul lunii ianuarie, atunci când s-a repetat un episod în care învățătoarea a cerut bani împrumut și s-a eschivat în momentul în care a fost rugată să îi înapoieze. Ca urmare a acestui eveniment, mai mulți părinți au prins curaj să prezinte mai multe dovezi.

în urma sesizărilor, o comisie de control din partea ISJ Vâlcea s-a deplasat la unitatea școlară respectivă pe 18 decembrie, iar pe 21 februarie va fi demarată o anchetă pentru a se decide ce măsuri vor fi luate pentru învățătoare.

De asemenea, părinții spun că aceasta părea foarte convingătoare, mai ales pentru că era o femeie îngrijită care nu ar fi dat semne că are probleme materiale, ci doar spunea că are o prietenă care are nevoie de ajutor de bani. Se pare că educația religioasă de care a beneficiat a ajutat-o pe învățătoare să abuzeze de mila oamenilor, pentru că de fiecare dată când intra în atenția directorului și risca să i se desfacă contractul de muncă, intervenea familia acesteia, soțul, tatăl ei, în vârstă de 75 ani, pentru a-l ruga să o ierte, potrivit Adevărul.ro. Totodată, ea devenea agitată în fața părinților, dând semne că este panicată, lipsită de ajutor și că nu știe cum să-și gestioneze problemele.

Momentan, până la finalizarea anchetei, activitatea didactică a învățătoarei a fost suspendată.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!