Detalii șocante din dimineața incendiului de la ATI Constanța: medicii alergau cu buteliile de oxigen la pacienții în stare gravă, evacuați în curtea spitalului

Publicitate

Incendiul de la ATI Constanța a lăsat urme adânci în amintirea medicilor aflați la serviciu în dimineața cu pricina. Șocul prin care au trecut a fost unul devastator, iar mărturia cadrelor medicale sunt dovada faptului că în sistemul medical nu se investește atât cât trebuie, iar medicii nu sunt suficient de apreciați pentru tot efortul pe care îl depun.

“Cadrele medicale de la infecțioase, care încercau să găsească pacienții. Fiecare încerca să își facă treaba lui și să acorde primul-ajutor pacienților.

Da, era fum, dar scoseseră pacienții de pe secție când am ajuns eu. Alte echipaje au ajuns mai devreme și transferaseră deja  colegii mei o parte din pacienții de la infecțioase, la Spitalul Județean. Se duceau, transferau, se întorceau, luau alți pacienți și tot așa. O asemenea misiune nu am avut până acum și sperăm să nu mai avem”, a declarat un medic aflat în spital în dimineața incendiului, potrivit Dcnews.ro. 

De asemenea, drama familiilor este la fel mare. Foarte multe persoane s-au strâns la poarta spitalului speriate și îngrijorate de starea de sănătate a rudelor internate la Terapie Intensivă, unele aflate chiar în stare extrem de gravă, fiind dependente de oxigen.

“La poarta spitalului erau rude ale pacienților internați, care întrebau fiecare de ruda lui. Era tristețe, agitație, foarte greu. Mă uitam la pacienta pe care noi am resuscitat-o. Mă durea sufletul, că şi noi suntem oameni, nu suntem de fier. Ne gândeam ce tragedie s-a întâmplat, greu. Mă gândeam şi la familia ei când o să afle. Foarte greu. Din păcate, pacienta mea a fost declarată decedată”, a declarat Claudia Diana Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanța, potrivit Dcnews.ro. 

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!