Descinderi în forță ale mascaților din Dâmbovița într-un dosar pentru înșelăciune, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor! Percheziții de amploare în Capitală și alte 2 județe

Publicitate

Mai multe percheziții au loc, în această dimineață, în municipiul București și în județele Ilfov și Buzău într-un dosar pentru înșelăciune, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau a creditului.

La acțiunea de amploare participă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de luptătorii SAS.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018-iunie 2022, cinci persoane ar fi înșelat reprezentanții unor societăți comerciale în urma achiziionării unor cantități de cereale. Totodată, cei în cauză ar fi sustras din societățile pe care le administrau sau le controlau bani și bunuri mobile, în folosul propriu sau al altor societăți comerciale.

Prejudiciul în cauză este de aproximativ 2.000.000 de lei.

„În această dimineață, 8 septembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale, au pus în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, patru în județul Ilfov, două în municipiul București și unul în județul Buzău.

Totodată, polițiștii vor pune în aplicare cinci mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliției, pentru audieri.

Activitățile de cercetare penală sunt efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dâmbovița, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, spălare de bani și folosirea cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrat intereselor acesteia sau în folosul propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect.

La activități au participat și polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!