Descinderi de amploare în mai multe județe, printre care și Dâmbovița! Una dintre percheziții a avut loc la Direcția Regională Vamală București

Publicitate

Percheziții ample ale procurorilor Direcției Naționale Anticorupție au avut loc marți, 13 februarie, într-un dosar de corupție privind fapte săvârșite de funcționari publici. Perchezițiile au avut loc în 20 de locații din București, Ilfov, Giurgiu și Dâmbovița, fiind vizate domicilii, sediile unor societăți comerciale, dar și Direcția Regională Vamală București.

Acuzațiile sunt de luare de mită și trafic de influență. Este vorba despre mite între 600 si 12.000 de euro pentru a permite intrarea în țară a unor bunuri contrafăcute sau fără documente.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, săvârșite în perioada 2021 – 2024, de către funcționari publici în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 13 februarie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 20 locații situate pe raza municipiului București și a județelor Ilfov, Dâmbovița și Giurgiu, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție, Direcției de Investigare a Criminalității Economice, Direcției de Operațiuni Speciale și din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române”, se arată într-un comunicat al Direcției Naționale Anticorupție. 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!