Descinderi cu “mascații” la hoții de curent din Bălteni

Publicitate

Au fost descinderi, astăzi, la hoții de curent electric din localitatea Bălteni – comuna Conțești!

Reprezentanți ai Jandarmeriei Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, dar și specialiști ai Societății de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord au găsit peste 30 de branșamente ilegale. De asemenea, cei din urmă au efectuat lucrări la alte 21 de branșamente, cu privire la care existau suspiciuni de sustragere de energie electrică.

“Astăzi, 19 decembrie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovita, însoțiți de jandarmi și specialiști S.D.E.E Muntenia Nord au derulat acțiuni prevenirea și combaterea sustrageri de energie electrică în localitatea Bălteni.

În urma verificărilor efectuate, la locuințele mai multor persoane, lucrătorii societății de furnizare a energiei electrice au dezafectat 34 de branșamente ilegale, efectuând totodată lucrări de reparații la alte 21 de branșamente, cu privire la care existau suspiciuni de sustragere de energie electrică.

La acțiune au participat și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Totodată, polițiștii au informat cetățenii din respectiva zonă că, potrivit legislației în vigoare intervențiile asupra echipamentelor de măsură a energiei electrice, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracțiune prevăzută și sancționată, ca atare de Codul Penal.

De asemenea, cetățenii au fost sfătuiți să nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane și să nu permită accesul acestora la instalațiile de energie electrică în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite să împiedice înregistrarea identităților reale de energie electrică consumată”, se arată într-un comunicat IPJ Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!