Deputatul USR PLUS Daniel Blaga, după ce Roșia Montană a fost înscrisă în Patrimoniul UNESCO. “Azi spiritul civic a învins”

Publicitate

Comitetul Patrimoniului Mondial al UNESCO a admis, marți, 27 iulie 2021, candidatura sitului Roșia Montana pentru a fi adăugat pe lista siturilor protejate de instituție. Decizia a fost luată fără obiecții și fără amendamente, de Comitetul Patrimoniului Mondial în cea de-a 44-a sa sesiune, extinsă, de la Fouzhou, China, ce are loc online în perioada 16-31 iulie 2021.

“Ani întregi. Ani lungi și grei în care o mulțime de oameni au susținut necondiționat Roșia Montană. Oameni care au ieșit în stradă de fiecare dată când a fost nevoie. Oameni care nu și-au pierdut nicio secundă vigilența. Activiști, actori, profesioniști din domeniul mediului, oameni simpli, uniți cu toții în încercarea de a salva mai mult decât niște locuri, o întreagă comunitate.

Azi, eforturile lor sunt răsplătite. Roșia Montană e oficial în Patrimoniul UNESCO. Azi, prin această decizie istorică, comunitatea de aici primește o șansă fantastică la o dezvoltare îndelung așteptată și perfect meritată. Azi, de asemenea, avem cu toții șansa de a realiza că, atunci când vocile noastre răsună la unison și când venim împreună, avem ocazia de a produce schimbări reale și de durată. Azi, spiritul civic a învins iar de azi încolo, Roșia Montană, cu toate minunile sale naturale, e recunoscută și protejată. Felicitări, vouă!”, a transmis deputatul URS PLUS Daniel Blaga.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!