Deputatul Daniel Blaga susține cu tărie că e nevoie urgent de spitale regionale: „Oamenii trebuie să beneficieze de serviciile acestor unități medicale cât mai curând”

Publicitate

Deputatul USR PLUS Daniel Blaga susține cu tărie că este nevoie urgent de spitale regionale, dar totodată și de specialiști în domeniu. Pornind de la realitățile cu care s-a confruntat  sistemul sanitar din România în contextul pandemiei COVID-19, proaspătul președinte al USR PLUS Dâmbovița consideră că românii trebuie să beneficieze de serviciile spitalelor regionale cât mai curând.

“Avem nevoie urgent de spitalele regionale. Şi de specialişti. Sunt mirat de atacurile din ce în ce mai dese la adresa colegei noastre Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii. I se reproşează Ioanei că nu face, în câteva luni, ce nu au făcut alţii, în atâţia ani.

Să nu uităm că Ministerul Sănătăţii nu dispune de specialiştii necesari unor proiecte uriaşe, cum ar fi spitalele regionale. Ştiu foarte bine şi domnii care o atacă, periodic, că nu există ingineri sau arhitecţi care să poată prelua aceste sarcini majore, de miliarde de euro.

Dovadă stau documentele încă de acum 6-7 ani, când ţara noastră a avut la dispoziţie sumele de la Uniunea Europeană pentru cele trei spitale regionale, dar banii europeni nu au fost cheltuiţi decât în proporţie extrem de mică, de ordinul a câteva zeci de mii de euro.

Cu toţii ştim că, în toată lumea civilizată, niciun minister nu face de A la Z proiectele de investiţii.

Ministerul Sănătăţii are nevoie de un departament specializat pentru proiectele majore, care trebuie implementate la timp şi cu un buget limitat.

Nu văd de ce există îngrijorare în ceea ce priveşte angajarea unor specialişti în acest sens, mai cu seamă că aceştia lipsesc din cadrul ministerului.

Să nu trecem cu vederea nici suma de 1,4 miliarde de RON pe care Ministerul Sănătăţii a returnat-o, în 2020, la bugetul de stat, dar nici faptul că în programul de Guvernare ne-am asumat, toţi cei din coaliţie, să construim un corp de experţi, în cadrul Agenţiei pentru Investiţii în Infrastructura de Sănătate, adică oamenii care vor reuşi să pună în practică proiectele pentru spitalele regionale.

O cunosc pe Ioana Mihăilă şi ştiu că va avea în jur doar oameni capabili şi serioşi.

Sunt convins că oamenii s-au săturat de promisiuni şi vor să se beneficieze de serviciile spitalelor regionale cât mai curând”, a transmis deputatul Daniel Blaga.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!