Deputatul Daniel Blaga, despre noua taxă pe care firmele ar putea fi obligate să o plătească către Camera de Comerț și Industrie a României

101

Toate firmele din România, inclusiv persoanele fizice autorizate (PFA), ar putea fi obligate să plătească o nouă taxă către Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) pentru a fi înscrise într-un catalog al firmelor. Totodată, societățile vor avea o obligație suplimentară: reprezentantul legal va trebui să obțină un certificat special de la autorități.

Obligațiile se regăsesc într-un proiect de lege depus recent la Senat, inițiat de mai mulți parlamentari din coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR. Conform proiectului, acele sume ar urma să fie folosite integral “pentru finanțarea măsurilor de sprijin pentru stimularea, dezvoltarea și internaționalizarea afacerilor și pentru realizarea de studii și analize relevante mediului de afaceri”.

Ieri, despre acest proiect de lege a oferit câteva comentarii și deputatul USR Daniel Blaga, care numește această taxă ca fiind una de șmecher.

“Nu și-au „câștigat” (re)numele de „Coaliția Sărăciei” degeaba… Tridentul PSDNL + UDMR tocmai a depus un proiect de lege prin care obligă practic mediul antreprenorial la o altă taxă. Înscrierea în „Catalogul Firmelor”, voluntară și gratuită până acum, va deveni obligatorie și „pe bani” după ce tot cele 3 partide vor și vota în bloc propriul proiect, în cazul în care nu vom reuși să îi oprim.

„Taxa de șmecher” va însemna:

-100 de euro/an pentru întreprinderile mari;

-75 de euro/an pentru întreprinderile mijlocii;

-50 de euro/an pentru întreprinderile mici;

-20 de euro/an pentru microîntreprinderi;

-10 euro/an pentru PFA-uri, întreprinderi individuale și întreprinderi familiale.

… Iar dacă alegi să nu achiți această taxă și nu obții un certificat de competenţă (document plătit tot către Camera de Comerț), nu vei putea să depui la Ministerul Finanțelor situația financiară a firmei tale…

PS: M-aș bucura ca PNL să nu mai vorbească despre liberalism în aceste condiții. Cât despre PSD, acolo din păcate nu prea mai poate să ne mire nimic”, a transmis deputatul Daniel Blaga.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!