Deputatul Daniel Blaga, dă de pământ cu coaliția de guvernare! “Liber la „șmecherie” sau cum PSDNL au „măcelărit” codul rutier”

62

Deputatul dâmbovițean Daniel Blaga a reacționat, miercuri seara, la modificările aduse marți Codului Rutier. Parlamentarul spune că social-democrații și liberalii au făcut praf legea rutieră.

“Liber la „șmecherie” sau cum PSDNL au „măcelărit” codul rutier. E cert că legislația ar trebui să fie „permisivă”, atâta timp cât acest lucru se poate traduce prin mai multă bunăstare și prin zero riscuri. Atunci când siguranța oamenilor e pusă însă în pericol, lucrurile se schimbă. Dramatic. Obișnuiți însă probabil mult prea mult cu „ocolișurile” și cu „mișmașurile” după atâția amar de ani la Guvernare, PSD și PNL s-au înțeles să „relaxeze” sancțiunile de bun simț din noul cod rutier, fără a-și pune problema că asta va atrage după sine incertitudine și nesiguranță pe șosele.

Concret, dacă alegi să „zbori” pe drumurile patriei cu viteze amețitoare, caz în care, firește, amenda îți vine acasă, nu mai trebuie decât să NU trimiți datele în termen de 5 zile, „scăpând” cu o amendă de 650 de lei, în loc de a te trezi cu permisul suspendat pentru 4 luni de zile. Simplu, nu? Asta nu-i tot, firește. Comportament agresiv la volan și „slalom” printre mașini? Nicio problemă, l-au „scos” din legislație „băieții deștepți”. Probabil pentru că siguranța șoferilor nu-i importantă pentru ei.

Cumulezi 15 puncte de penalitate? Contești în instanță decizia și te bucuri de faptul că prescrierea de 6 luni nu va fi înghețată. Cum o sentință definitivă durează în general bine peste acest termen, nu mai ai de ce să-ți faci griji, permisul nu-ți va mai fi suspendat. Depășești cu peste 70km/oră viteza legală? Ți se ia permisul, pentru că nu trăim chiar în jungla PSDNL. Nu pe loc însă, nu. Primești o dovadă cu care mai poți circula 15 zile și pune alte vieți în pericol. C-așa-i în Coaliția Sărăciei…

Pe scurt, orice „portiță” teoretic posibilă va deveni valabilă. Pentru că „șmecheria” a fost ridicată la rang de literă de lege de cei care trebuia să te protejeze”, a transmis pe Facebook, deputatul Daniel Blaga.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!