Deputatul Carmen Holban, reacție acidă pentru ministrul Sănătății: “Este dovadă clară de incompetență. PSD cere demisia lui Vlad Voiculescu”

Publicitate

Deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, a avut la început de februarie o reacție acidă la adresa ministrului Sănătății, după tragedia de la Institutul “Matei Balș”. Într-o conferință de presă, social-democrata a transmis că PSD cere demisia lui Vlad Voiculescu din fruntea ministerului deoarece nu poate gestiona controlul pandemiei și al programului de vaccinare.

“Nici în ceea ce privește situația sănătății nu se văd progrese, deși autoritățile abilitate se laudă cu succesul programului de vaccinare. În realitate, românii sunt nemulțumiți de această acțiune națională și, mai ales, de schimbarea criteriilor de vaccinare, care evident bulversează populația, oricum afectată de numeroasele decizii contradictorii luate în ultimul an.

Consider că este inadmisibil ca mii de oameni să fie vaccinați fără a avea dreptul în această perioadă, înaintea vârstnicilor, a bolnavilor cronici și chiar a cadrelor didactice, categorii ce erau programate inițial. Faptul că numai 6,27% din totalul de 3,6 milioane de persoane în vârstă de peste 65 de ani au reușit să se înscrie în etapa a doua de vaccinare, care-i viza în mod direct, este o dovadă clară de incompetență a guvernanților și a conducerii Ministerului Sănătății.

Se schimbă peste noapte criteriile, se extind categoriile de persoane, dar nu se rezolvă brambureala cu platforma de înscriere pentru programare și se încurajează săritul peste rând, tipic românesc, de care credeam că am scăpat.

PSD cere demisia ministrului Sănătății, după ce conducerea ministerului a recunoscut cu nonșalanță eșecul privind controlul pandemiei și raportările oficiale false cu privire la numărul de teste și la numărul de infectări. Declarațiile secretarului de stat Andreea Moldovan ar fi trebuit să fie urmate imediat de prezentarea demisiei ministerului Sănătății, deoarece nu poți să rămâi în funcție dacă nu îți faci corect treaba. În plus, zilele acestea am asistat cu toți la un alt dezastru soldat cu pierderi omenești, vieți nevinovate, oameni care au venit să se trateze, nu să moară în spitale. Oamenilor le este teamă să mai vină în spitale din cauza infecțiilor nozocominale, din cauza lipsei de aparatură medicală, din cauza accidentelor provocate de instalațiile electrice, iar actualul ministru vine în fața oamenilor cu un discurs clar: „nu-mi dau demisia”.

În consecință, situația în care se află România și românii la începutul noului an este una mohorâtă, să nu spun tragică. Guvernul este total depășit de evenimentele de organizarea căruia este direct răspunzător, iar perspectivele sunt dezastruoase pentru noi toți”, a transmis Carmen Holban într-o conferință de presă.

Tot la începutul acestei săptămâni, o serie de parlamentari PSD i-au cerut demisia ministrului Sănătății la Parlamentul României, iar liderii partidului au depus o moțiune simplă, ca urmare a tragediei de la “Matei Balș”.

Înarmați cu pancarte pe care scria “Voiculescu Demisia”, social-democrații i-au cerut actualului ministru al Sănătății să demisioneze după tragedia de sâmbătă, de la Institutul din București, incendiu în care au murit 8 persoane.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!