Demnitarii români au avut probleme atunci când au fost întrebați ce înseamnă cuvântul “reziliență” din Planul Național de Redresare și Reziliență

Publicitate

Planul Național de Redresare și Reziliență este discutat încă de la începutul pandemiei de majoritatea demnitarilor români, întrucât este necesar un astfel de program pentru refacerea totală a stabilității interne. Cu toate acestea, sunt foarte multe persoane din mediul politic care nu au știut să explice în fața camerei ce înseamnă cuvântul “reziliență”.

Unele dintre răspunsurile demnitarilor, potrivit Antena3.ro, au sunat astfel:

“Programul de Redresare și Reziliență se referă la (…) sensul cuvântului redresare și reziliență este acel program făcut cu bani, miliarde de euro,  pentru ieșitul din pandemie și pentru dezvoltatul altor lucruri.” 

“Cuvântul reziliență e un cuvânt care are mai multe sensuri.”

“Probabil că vine de la a rezilia și anume faptul că cei de acolo de la Uniunea Europeană au considerat că acest plan este total, total, greșit.”

Potrivit DEX-ului, reziliență înseamnă 1. Capacitatea unui corp de a reveni la forma și dimensiunea inițială după deformare. 2. Capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (emoțional, economic șamd). [Pr.: -li-en-] – Din fr. résilience, engl. resilience.

Sursa foto: Antena3.ro

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!