Delegație de oficialități din Irak, în vizită în Dâmbovița. Discuții axate pe sectorul industriei de apărare

Publicitate

În urma invitației adresate de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, și senatorul Titus Corlățean, liderul Comisiei pentru Politică Externă din Senat, membrii Comisiei pentru Politică Externă a Parlamentului Republicii Irak, conduși de doamna Delan Ghafour Salih, au fost astăzi oaspeții Consiliului Județean Dâmbovița.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat cu precădere despre sectorul industriei de apărare din Dâmbovița, sector ce „poate servi drept pilon central în cooperarea economică dintre România și Irak. Am discutat, de asemenea, despre oportunitățile oferite de siderurgia și agricultura dâmbovițeană.

Sunt ferm convins că datorită acestei întâlniri, vom găsi soluțiile necesare astfel încât mediul de afaceri din județul nostru să poată accesa cu produse specifice piața irakiană.

Le mulțumim pentru interesul acordat județului Dâmbovița, iar vizita de astăzi va fi doar începutul unor relații bilaterale de lungă durată”, a declarat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

La întâlnire au mai participat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, parlamentarii Titus Corlățean, Carmen Holban, Marian Țachianu, Ioan Vulpescu și prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia.

Comisia de politică externă a Parlamentului Republicii Irak efectuează o vizită oficială în România la invitația senatorului dâmbovițean Titus Corlățean.

Delegația parlamentară irakiană, condusă de președinta Comisiei, Dylan Ghafoor Salih Zandi, include parlamentari șiiți, suniți și kurzi.

„Prezența delegației irakiene în România constituie răspunsul la vizita pe care am efectuat-o în Irak (Bagdad și Erbil/ Kurdistanul irakian) în septembrie 2023 și reprezintă un exemplu al unei relații politice foarte bune între țările noastre, cu episoade importante și pozitive în istoria relațiilor bilaterale de natură economică, privind schimburile universitare (generații întregi de studenți irakieni educați în universitățile românești) sau legate de sprijinul acordat de România, împreună cu alți Aliați, pentru combaterea terorismului DAESH și garantarea stabilității, securității, integrității teritoriale și independenței statului irakian.

Discuții foarte bune cu colegii parlamentari din Irak, pentru a pregăti vizite oficiale politice de nivel înalt de la Bagdad la București, semnarea unor acorduri bilaterale importante ori promovarea unor proiecte economice și de investiții relevante, cum ar fi cele în domeniul energiei”, a transmis și senatorul Titus Corlățean.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!