Defrișări ilegale. Ministrul Costel Alexe: “Vreau să-i văd cu cătușe pe toți cei care fură din pădurile private sau publice”

Publicitate

Alexandra Orțan

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor a declarat, luni, în cadrul unui control efectuat la Ocolul Silvic Ghimeş Făget, că își dorește ca toți hoții de lemne să plătească în fața legii.

Potrivit Digi24.ro, inspectorii Gărzii Forestiere au descoperit că trei firme au exploatat ilegal lemnul. Controlul a fost făcut la Ocolul Silvic Ghimeş Făget, care administrează păduri de pe teritoriul judeţelor Neamţ şi Bacău.

„Vom acţiona fără jumătăţi de măsuri, fără compromisuri şi toţi cei care se fac vinovaţi de furt, de neglijenţă, de sprijin pentru cei care au în sânge aceste infracţiuni, să plătească. M-aş bucura foarte mult să îi vedem la puşcărie. (…) Îmi doresc foarte mult ca împreună cu populaţia şi mai ales inspectorii de la Gărzile Forestiere, Poliţia Jandarmeria, judecători şi procurori să facem în aşa fel încât în România să stârpim pe toţi cei care taie pădurea ilegal, să îi pedepsim şi evident să protejăm pădurea”, a spus Costel Alexe.

Costel Alexe și-a exprimat clar dorința de a-i vedea arestați pe hoții de lemne. “Eu, ca ministru, fie că vorbim de acest ocol, fie că vorbim de orice altă suprafaţă împădurită a României, vreau să îi văd cu cătuşe pe mâini pe toţi cei care fură din pădurile private sau publice ale statului. Este de datoria noastră să păzim cât se poate de bine fondul forestier. Toţi cei care se fac vinovaţi pentru furt, pentru abuz în serviciu sau pentru neglijenţă, să plătească în faţa legii. Lupta cu cei care taie ilegal din pădurile României este în plină desfăşurare.”, a mai declarat ministrul.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!