Deficit de medici ATI în spitalele dâmbovițene. Județul nostru este codaș la acest capitol

Publicitate

Județul Dâmbovița întâmpină, în această perioadă, un mare deficit în ceea ce privește medicii cu liberă practică în specialitatea anestezie și terapie intensivă (ATI). Potrivit unui documentar făcut de news.ro, în spitalele dâmbovițene se regăsesc doar 8 doctori care se pot mândri cu această specializare.

Într-un top realizat de publicația menționată mai sus, Dâmbovița se află printre județele codașe în ceea ce privește medicii care au specializarea în anestezie și terapie intensivă. Sub județul nostru se mai află doar județele Călărași (3), Ilfov (6) și Tulcea, tot 6 medici.

În schimb, cei mai mulți medici ATI se regăsesc în cadrul spitalelor din București (523), Cluj (165) și Timiș (147). În momentul de față, potrivit informațiilor oferite de Colegiul Medicilor, în România sunt doar 1884 de medici  ATI.

Cu puține zile în urmă și managerul Spitalului Orășenesc Găești atrăgea atenția că România are un mare deficit de medici ATI.

“Nimeni nu pricepe că  nu are cine să lucreze pe paturile inventate peste noapte și în unitățile mobile. Acestea din urmă au nevoie de 2 doctori pe tură care stau numai acolo. De unde ii luați ? O soluție bună era să emiteți acum 2-3 luni ordonanța de urgență prin care medicii din orice specialitate să poată face curs practic de câteva saptămâni și să li se permită să lucreze în ATI fără a putea să fie acuzați de malpraxis.

Acum pregătiți-vă de un scenariu necunoscut. Habar nu am cum o să arate spitalele peste 2 săptămâni. Dacă îmi vine vreo idee vă zic, dar sigur nu vă interesează. Vorba mentorului meu : eu scriu, voi citiți etichete!”, a transmis Laurențiu Belușică, managerului Spitalului Orășenesc Găești, pe pagina de Facebook.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!