Declarație șocantă a ministrului Marcel Vela: Cine strănută și nu are mască, riscă dosar penal

Publicitate

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că, dacă o persoană va strănuta după 15 mai în spațiile pentru care va fi prevăzută ca obligatorie masca de protecție, dar acea persoană nu va avea mască, riscă dosar penal.

Acesta a spus că oamenii pot suna la 112 dacă văd un astfel de caz, spre exemplu, la metrou. În orice caz, la gurile de metrou, vor fi oameni de ordine, a mărturisit Marcel Vela, într-o discuție pe canalul de You Tube al lui George Buhnici.

“La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Puteți suna instant la 112. Dacă nu are mască și strănută poate avea dosar penal. A avut un comportament care s-a încadrat în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință. Adică a și strănutat și n-a avut nici masă. Noi nu intrăm în cazarmă, vom apăra cetățenii. Vom fi prezenți în stradă și vom avea și măsuri pentru fiecare faptă. Am găsit formula parlamentară pentru a nu intra în contact”, a precizat Marcel Vela.

Și ministrul Sănătații, Nelu Tătaru, a făcut o declarație controversată privind măștile de protecție. El a spus că oamenii care nu vor purta măști după 15 mai, în locurile prevăzute de autorități, vor fi amendați. Ministrul nu a specificat însă și cuantumul amenzilor.

Conform declarațiilor făcute până acum de autorități, măștile de protecție devin obligatorii, din 15 mai, în spațile publice închise și în mijloacele de transport în comun.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!