Decizia care zguduie sistemul medical! Care sunt asistenţii medicali care nu vor mai putea lucra în spitale

Publicitate

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și-a exprimat una dintre dorințele sale care ar reforma modul de funcționare a uneia dintre ramurile sănătății. Acesta își dorește ca asistenții medicali să poată profesa doar dacă au diplomă de bacalaureat, scrie sanatateapublica.ro.

„Există facultăți de asistenți medicali la toate universitățile de medicină și farmacie din România. Trebuie să înțelegem că și învățământul postliceal trebuie să ajungă într-o situație în care admiterea la aceste școli să presupună promovarea examenului de bacalaureat.

Este un punct de vedere pe care îl am eu, ca și profesor, nu neapărat ca ministru al Sănătății. Calitatea și modul în care se dezvoltă profesional un asistent medical sunt extrem de importante, iar înscrierea la școlile postliceale a celor care au examen de bacalaureat mi se pare absolut firească”, a declarat Alexandru Rafila, citat de Antena3.ro.

Peste această regulă importantă s-a trecut în timpul pandemiei, atunci când în sistemul de sănătate era nevoie de personal pentru a face față numărului extrem de mare de pacienți.

Mai multe informații aici.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!