Debut de an școlar cu critici dure și solicitarea demisiei de onoare la vârful Ministerului Educației: ”Ne facem că facem, iar prejudiciul îl suportă copiii noștri!”

Publicitate

Voci din politica românească și dâmbovițeană critică dur modul în care Guvernul PNL și Ministerele Educației și Sănătății se pregătesc de deschiderea noului an școlar.

Într-un atac deosebit de dur pe contul de facebook, liderul USR PLUS, Dacian Cioloș, cere demisia de onoare a ministrului Educației Monica Anisie și spune că ”Ministerul Educației nu știe ce vrea, dar știe că vrea să se facă așa cum vrea el”.

„Din păcate, copiii și părinții trec zilele astea printr-un experiment al Guvernului care le testează răbdarea și încrederea în școala românească.

Scoatem încă o dată din pălărie soluția magică a oricărui funcționar depășit de situație: să trimitem lumea după o altă adeverință, să umplem țara de cozi și dosare cu șină. Distanțare socială? Da, dar doar după ce ai stat la coadă până ți-au amorțit picioarele, spatele și gândurile, alături de alți oameni la fel de iritați și obosiți ca tine. Să încetăm să ne mirăm că opinia generală este că guvernul sau autoritățile sunt incompetente, pentru că adevărul adevărat este că de cele mai multe ori chiar așa și este.

Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de „pepsiglas”, azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva. (…) Astăzi nu avem nicio certitudine că școlile se pot deschide în siguranță. Și acesta este un motiv serios pentru a spune că doamna Monica Anisie a eșuat la Ministerul Educației. Concluzia este simplă: demisia de onoare pentru domnia sa și construirea de urgență a unei echipe care să găsească o soluție cât mai clară pentru funcționarea școlilor în siguranță”, a declarat liderul USR PLUS.

Și din Dâmbovița, sunt voci politice care afirmă că ”14 septembrie 2020 este  o zi tristă pentru învățământul românesc”.

Astfel, președintele ALDE Dâmbovița, Ionel Petre, a declarat, tot într-o postare pe Facebook: ”La bază sunt învățător. Sunt și părinte a doi copii minunați lângă care m-am bucurat în ultimii 12 ani de fiecare început de an școlar! Dar ziua de mâine, care ar fi trebuit să fie o sărbătoare, mă îngrijorează.

Dincolo de măștile sub care copiii noștri își vor ascunde zâmbetele nevinovate, stă ignoranța și iresponsabilitatea guvernanților.

14 septembrie vine, anul acesta, cu măsuri speciale de securitate sanitară pentru prevenirea extinderii epidemiei de Covid 19, mai mult pe hârtie.

Nu sunt măști suficiente, nu sunt dezinfectante, nu sunt testați profesorii!

Carte vor face cei privilegiați de soartă, în condițiile în care ministerul Educației nu a putut pregăti în atâtea luni de zile acest nou an școlar:

Zeci de mii de copii nu vor primi tablete pentru că, precum zicea ministrul Câțu, durează până se fabrică;

Mii de școli nu au fost conectate la rețeaua de internet;

Nu s-au tipărit manuale de Română pentru clasa a VIII-a, iar cele de Matematică sunt pe jumătate disponibile. A se avea în vedere că circa 150.000 de copii vor da Examen de Capacitate la aceste materii.

Trist, dar ăsta este bilanțul managementului la vârf în materie de Educație!

Ne facem că facem, iar prejudiciul îl suportă copiii noștri!

Dacă tot s-a dorit începerea anului școlar la 14 septembrie, nu era normal să se și ocupe Ministerul de resort de pregătirea lui? Și nu era normal ca Ministerul Sănătății să se preocupe de prevenirea reală a răspândirii virusului prin generalizarea testării în toate unitățile de învățământ”, se întreabă retoric președintele ALDE Dâmbovița.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!