De sărbători, jandarmii dâmbovițeni sunt în stradă

Publicitate

În perioada 24-27 decembrie a.c., jandarmii dâmbovițeni se vor afla în misiuni pe raza municipiului Târgoviște, în localitățile Moreni, Găești, Titu, Răcari și Pucioasa, precum și în zona montană.

Jandarmii montani de la posturile Zănoaga și Peștera vor executa misiuni de menținere a ordinii publice pentru sprijinirea turiștilor aflați în dificultate și prevenirea faptelor antisociale în zona de responsabilitate din Munții Bucegi.

Pe tot parcursul sărbătorilor vor fi constituite echipe de intervenție pentru soluționarea operativă a sesizărilor cetățenilor la 112.

Jandameria Dâmbovița desășoară în această perioadă acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului contravențional și infracțional specific sărbătorilor de irană, prin monitorizarea respectării legislație referitoare la regimul materialelor pirotehnice.

Totodată, în perioada imediat următoare jandarmii vor participa și la menținerea ordinii și siguranței publice în sistem integrat în cooperare cu pOliția, prin patrulări mixte dar și patrule de jandarmi în mediul urban și rural.

Turiștii aflați în zona montană pentru a-și petrece sărbătorile sunt rugați să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condițiilorclimatice locale. În cazul unor situații de pericol anunțați Jandarmeria Montantă prin intermediul numărului unic de urgență 112 sau la numerele de telefon 0749 058 037 / 0749 034 639, specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunță, ce s-a întâmplat și câte persoane au nevoie de ajutor.

Jandarmeria Dâmbovița vă recomandă să respectați măsurile de protecție sanitară pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 și vă informează că în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este permisă circulația persoanelor în intervalul 23.00-05.00 doar pentru anumite motive, sancțiunile prevăzute de lege fiind cuprinse între 500 -2 500 de lei. Persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu, adeverința eliberată de angajator sau o declarație pe propria răspundere iar pentru verificarea motivului deplasării în interes personal persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe proprie răspundere, completată în prealabil pentru fiecare persoană.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!